e
Banner

Etiketler: süleyman yavuz



Türk Demiryolları'nın Serbestleşme Süreci Beklentiler ve Zorluklar


Yayın: 14-09-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın teşkilat ve görevlerini yeniden düzenleyen 26.09.2011 tarihli ve 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesi ve bu kararname kapsamında Bakanlığa bağlı  Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün kurulması ile demiryolu sektörünün yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarının da önü açılmıştır.





Yapısal reformlarla demiryolu kişiliğini yeniden bulacak


Yayın: 05-10-2012
Kategori: Demiryolu

Türk demiryolu sektörünü rekabete açacak, alt yapı ile işletmeyi birbirinden ayırarak üçüncü şahısların alt yapıya erişimine imkan verecek ve TCDD’yi yeniden yapılandıracak 2 yasa tasarısının hazırlandığı kamuoyunca biliniyordu. Ancak söz konusu yasa tasarılarının 6 yıldır neden bekletildiği, yasalaşması için neden TBMM’ne sunulmadığı kamuoyuna iyi anlatılamamıştı.

 




Demiryolu Lojistik alternatif rotalarla Ortadoğu taşımalarında ezber bozacak



Demiryolu ile akaryakıt taşımacılığı alanında uzmanlaşan Demiryolu Lojistik, uluslararası alanda yeni hatlarla hedef büyütüyor.




Demiryolu Lojistik akaryakıt devlerini raylara taşıyor



Demiryolu Lojistik ve TÜPRAŞ Türkiye’de devrim niteliğinde bir proje için güçlerini birleştiriyor. Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, proje ile taşınacak akaryakıt miktarının 2 milyon 630 bin tona yükseleceğini söylüyor.




Demiryolu kanununu sektör nasıl değerlendiryor?



Demiryolu taşımacılık sektörünün uzun süredir beklediği Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun yürürlüğe girdi. Özel sektörün önünü açacak ve uluslararası rekabette Türkiye’ye ivme kazandıracak olan kanunun yeni bir dönemin kapılarını açacağını belirten sektör temsilcileri, ilk adım atıldı, sıra pratikte diyor.




Demiryolu Lojistik, Transsibirya hattına rakip olacak


Yayın: 15-04-2015
Kategori: Demiryolu

Sektöründe önemli ilklere öncülük eden Demiryolu Lojistik, şimdi de tarihi İpek Yolu’nu demiryoluna taşıyacak yeni bir projeye hazırlanıyor. 




Süleyman Yavuz: Demiryolları ticaretin lokomotifi olmalı



Süleyman Yavuz / TCDD Eski Hareket Daire Başkanı / Demiryolu Lojistik Genel Müdürü




Demiryolu Lojistik 4 milyon ton yük için köprüler kurmaya hazır



Avrupa ve Türkiye’den İran’a, İran üzerinden de Orta ve Uzak Asya’ya yılda 4 milyon ton yükün taşınabileceğini belirten Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Eski Hareket Dairesi Başkanı Süleyman Yavuz, bu bölgeye yönelik geliştirilmesi planlanan her projede rol almaya ve transit koridorlar üzerinde bir köprübaşı kurmaya hazır olduklarını söyledi. 




2.4 milyon ton akaryakıt demiryoluyla taşınacak



22 milyon ton akaryakıt ve LPG’nin, karayoluyla taşınmasının faturasının 165.000 ton yakıt tüketimi olduğunu vurgulayan Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, demiryoluyla taşınan 2 milyon 400 bin ton akaryakıtın ise yaklaşık 18.000 ton tasarruf anlamına geldiğini söylüyor. 




Demiryolu tren işletmecileri için fırsatlar ve zorluklar


Yayın: 29-03-2018
Kategori: Demiryolu

Süleyman YAVUZ  /Demiryolu Lojistik Genel Müdürü / Körfez Ulaştırma A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi